maandag 14 januari 2008

Good mood food.

Vanochtend viel mijn blik op een artikeltje in een blaadje wat je dagelijks mee kunt nemen bij stations en ziekenhuizen. Ik citeer:

'Nooit meer dipjes met vrolijk eten.
Hoe meer energie je hebt hoe blijer je meestal door het leven gaat , een regelmatige toevoer van vezelrijke koolhydraten is de truc om het bloedsuikergehalte niet teveel te laten schommelen en het energieniveau op peil te houden.
Volkorenprodukten, groenten en fruit zorgen voor een langzame toevoer van koolhydraten.
Onze hersenen zijn gek op vette vis. Daardoor krijg je minder stresshormonen in je lichaam. Daar wordt je blij van. Ook goed zijn kalkoen en kip. Daar zit tryptofaan in. In je lichaam wordt dit gelukshormoon omgezet in het gelukshormoon serotonine . Tryptofaan zit ook in broccoli, noten, bonen, linzen en bananen.'

Ik ga toch eens vragen wat die chagrijnige meneer bij mij in de straat zoal eet.

Geen opmerkingen: