woensdag 15 juli 2009

Bookcrossing

Als je, zoals ik, overvolle boekenkasten hebt en je wilt wat boeken kwijt kun je die te vondeling leggen in een trein, een bus, een wachtkamer of een café. Er zijn mensen die een boek ergens achterlaten met hun emailadres erin met het verzoek een mailtje te sturen als je zo'n boek gevonden hebt.
Je kunt het echter ook georganiseerd doen en je aansluiten bij Bookcrossing.
Er is ook een Nederlandse site waar je uitleg kunt vinden over wat het allemaal inhoudt maar je kunt je voorlopig alleen nog maar inschrijven op de Engelstalige site.
Als je je inschrijft krijg je een eigen pagina waar je details over de boeken in kunt zetten die je de wijde wereld in gaat sturen. Elk boek krijgt een uniek Bookcrossing Id. De vinder van ht boek kan dan (anoniem) bij Bookcrossing melden dat hij of zij een boek heeft gevonden met dat Id.
Het zou het leukst zijn als de vinder van het boek het na lezing ook weer ergens achterlaat zodat de oorspronkelijke eigenaar een beeld heeft van wat er allemaal met zijn/haar boek gebeurt.
Je kunt bij Bookcrossing etiketten kopen om in de boeken te plakken, je kunt ook zelf etiketten afdrukken , een voorbeeld staat hierboven, je kunt het verhaal ook in je boeken schrijven.
Er zijn ook al enthousiaste mensen die hun eigen etiketten hebben ontworpen.
Is er trouwens een betere plaats om het boek Roodkapje achter te laten?


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuk initiatief! Ik vraag me af of ze dat ook in België doen? 'k Zou het wel spannend vinden om te zien of mijn boek dan ook zou worden opgepikt.
Schitterende vondst trouwens om het boek van Roodkapje bij de hongerige Wolf achter te laten :-)