zaterdag 11 oktober 2008

Treitercampagne

Gisteravond op Netwerk kwam het volgende aan de orde:
Ze gaan voor het eerst samenwonen. Kiki en Chaya, twee jonge Utrechtse studentes die een lesbische relatie hebben. Maar al snel blijkt dat buurtbewoners niet accepteren dat twee vrouwen samenwonen. Na een treitercampagne van vooral Marokkaanse jongeren vluchten de vrouwen hun huis uit. Nu durven ze niet meer naar hun huis terug te gaan. Ze zijn bang en ontgoocheld.

Er volgde een stukje van een filmpje waarop je kunt zien wat er zoal plaatsgevonden heeft.
De twee vrouwen woonden in een flat in Zuilen. Als je het filmpje wilt zien kijk dan hier
Ik vind het godsgeklaagd wat er gebeurd is en ik denk dat de tijd gekomen is om dit soort terreur keihard aan te pakken. Want een ander woord dan terreur kan ik er niet voor vinden.
In Nederland mag je homofiel zijn en dat moet zo blijven. Wie dat verwerpelijk vindt om wat voor redenen dan ook heeft een probleem.
Er gaan stemmen op om de ouders van deze jongeren te straffen maar de vraag is of die ouders op de hoogte zijn van wat hun kinderen doen.
Een oplossing voor het probleem zie ik ook niet één, twee, drie behalve het streng afstraffen van dit soort gedrag en duidelijk maken dat dit een samenleving is waar we anders denken over o.a. homosexualiteit. Die jongeren (en hun ouders?) zouden dat op zijn minst kunnen respecteren.
En als ze dat niet kunnen of willen moeten zij daar de gevolgen van dragen en niet de slachtoffers van die treiterpartijen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Triest, heel triest....!!

Ibella zei

Tolerantie is een woord wat vele buitenlandse jongeren niet kennen. Bedreigingen komen weer steeds vaker voor evenals mishandeling van homo`s. Misschien is flink straffen wel de oplossing, maar dan moet men wel weten wie het gedaan heeft. Jammer voor die meiden dat ze dat mee moeten maken. Erger dan negeren hebben wij niet meegemaakt. Dat werd gedaan door hele christelijke buren.

Hadriana zei

Hoi Ibella,
Je hebt natuurlijk gelijk: ze moeten eerst weten wie het gedaan heeft.Maar als ze daar dan achter zijn moeten ze het gewoon hard aanpakken. Ook het mishandelen van homo's moet aangepakt worden.
Negeren is ook akelig maar dan voel je je in ieder nog veilig in je eigen huis.
Christelijk is negeren in ieder geval niet.

Anoniem zei

Lieve Alice,

Oh wat is dit erg....het is toch niet te geloven dat dit soort van gedrag in 2008 voorkomt...

Ik ben het helemaal eens met hard aanpakken!

Dikke knuffel,
Inge

amphibious zei

Interessant. Sorry that i can't write in Dutch but can read it, after a fashion. I came to this blod coz you like Telemann - strange are the links of the Web.

masjenka zei

Deze situatie doet denken aan de mijne toen ik in een Brusselse allochtone wijk woonde. Lesbisch of niet, als alleenstaande vrouw was ik verdacht, opgejaagd wild. Ingesloten worden door een groepje jongens, in je kruis getast worden, in billen en borsten geknepen, spuwen, boodschappentas uit je hand trekken, ‘c’est combien pour baiser’, ‘salope’, ‘pute’, allemaal dagelijkse kost. Daar sta je dan met je open mind. Gelukkig woonde ik op de tweede verdieping. Maar ook op andere rassen had men het niet begrepen. Kwam er een Japanse vriend langs, werd die met steentjes bekogeld. Het lief Zaïrees koppeltje over mijn deur heeft het drie weken volgehouden. Het meisje bekogeld, de jongen in elkaar geschopt.
In Utrecht zoekt men tenminste een andere woonplaats voor je, in Brussel was het: ‘madammeke daar kunnen wij niks aandoen’