maandag 11 augustus 2008

Zo doe je dat!

Het was druk bij de NS loketten op het station Alkmaar. Er waren twee loketten open; voor het ene loket stond een lange rij en voor het andere loket stond een vrouw met een koffer en naast haar stond een rolstoel met een gehandicapte jonge vrouw erin.
De vrouw met de koffer was boos, dat was duidelijk te zien aan haar gezicht. Ze was een Duitse zo bleek later. Ze wilde hulp bij het instappen in de trein en volgens de lokettiste had ze dat twee uur tevoren moeten aanvragen. De vrouw argumenteerde dat ze dat niet wist, op de heenweg had ze ook geen problemen gehad. De lokettiste hield vol dat ze dat twee uur eerder had moeten aanvragen want dat waren de regels.
De Duitse vrouw vertelde dat dat in Duitsland niet hoefde waarop de lokettiste nogal venijnig antwoordde: Wir sind hier nicht in Deutschland, wir sind hier in Holland.
Het was duidelijk dat de Duitse vrouw daar geen boodschap aan had, ze bleef gewoon staan met een vastberaden blik in haar ogen. Een strategie die vruchten afwierp.
De lokettiste werd er nerveus van, ze had door dat ze die vrouw beter kon helpen omdat de rij aan het andere loket steeds langer werd.
Ze bood aan om de vrouw persoonlijk de trein in te helpen maar ze wilde nog bellen naar het aankomststation opdat daar ook iemand zou kunnen helpen bij het uitstappen.
Dat lukte niet meer en de lokettiste vertelde de vrouw dat ze bij het uitstappen maar een medepassagier moest vragen haar te helpen.
Toen verdwenen ze naar spoor 5 en de rust keerde weer.


1 opmerking:

Anoniem zei

Zo is het, maar dat is met heel veel dingen in dit leven.
Gewoon vol blijven houden.
Maak het goed he!