maandag 5 november 2007

Engelbertus, ze gaan u losknippen voordat u zich los kunt scheuren. In uw geval zou ik het niet afwachten maar direkt aktie ondernemen. Uw gemeente hebt u in ieder geval voor u weten te winnen. Weest de vijand altijd een stap voor etcetera.

2 opmerkingen:

Ben Hoogeboom zei

Dag Hadriana,
Wat een prachtig verhaal over die urn! Als ik zeg: prachtig, dan bedoel ik: goed geschreven! En als ik zeg: goed geschreven, dan bedoel ik: ik wou dat ik het zo kon!
Speel je zelf ook piano?
Ja, die losscheuring (vrijmaking, zeggen de protestanten) komt er snel aan. Ik heb de hele avond zitten denken aan de gevolgen van een en ander: moeten we het kerkgebouw, de pastorie en de begraafplaats zomaar innemen, annexeren? Hoe moet het met de R.K. Voetbalclub De Duinkanters? Hoe moet het met mijn opvolging? Want ook ik zal eens sterven, niet? Hoe moet het met mijn léven? Want ik moet toch een minimumloontje zien te krijgen. Nou ja, ach, dat komt wel van de sponsoring: het kostersloon, het geld voor een organist enzovoorts.
Maar al dat soort dingen moet je wel áfspreken met jezelf.
O ja, ik had Marja verteld dat haar site lelijk was door die kleur oranje. Wat denk je? Ze heeft haar hele website omgebouwd! En hij is schitterend geworden, vind ik. Je kunt hem mooi opgooglen door ‘pianolessen Alkmaar’ in te tikken. Ik had op die website ook die dingetjes van Purcell en Allegri gevonden (op haar pagina ‘links’ staat een artikel over Oliver Sacks, over musicofilie).
Nu eerst maar eens een boos telefoontje van de vicaris-generaal (dat is de plaatsvervangende bisschop) van het bisdom Haarlem opschrijven. Dan het kerkbestuur bijeenroepen, en hup!, we zijn vrij!

Ben Hoogeboom zei

Dank je voor je mail, Hadriana! Ik wist nooit dat de Vrijgemaakten art.31 zulke hardliners waren, joh! Ik weet aleen maar iets af van het katholicisme. Het zijn gelukkig niet zulke ruwe tijden meer: we zullen de boel niet hoeven te barricaderen. Wij worden een libertaire stroming binnnen het katholicisme, want wij hoeven niets letterlijk te geloven. Alles mag, en ik mag ook alles. Ik zit nog te piekeren over die heiligen... Ik neem natuurlijk een zootje ‘betrouwbare’ heiligen van de Roomskatholieken over, maar ik denk dat ik zeker de helft van die heiligen zelf moet verzinnen. Ik heb al zitten denken: de heilige Vladimir Nabokov, de heilige Andrej Amalrik... Die kant moet het op.